Kenarda Yaşam

Last Sipahi isimli şahsın deli ama bir o kadar da enteresan beyninden dökülenler. Paylaşmak güzeldir, özellikle ucunda ölüm varsa.

Müslümana Gavur Eziyeti

Ülkemiz gerçekten bazı konularda çok ileri görünmesine rağmen resmen taş devrini yaşıyor. Mesela bir tarafta milyon dolarlık tıbbi cihazlar, olmadık medikal teknolojiler kullanılıyor, ama bir yanda da hastanede insana yaşatılan sıra, muamele çileleri bitmiyor.

Malesef yargı da bu işten epey nasbini almış. Eski Cumhurbaşkanı zamanında atanan insanlar tarafından adeta kadrolaştırılan, statüko cenneti haline gelen yüksek yargı sonucunda böyle garip ve anlamsız kararla alınıyor ve ceremesini biz vatandaşlar olarak çekiyoruz.

Bir belediye kendi elindeki otobüslerin sefer fiyatını belirleyemiyorsa bunu kim yapmalı ? Hakimler ve yüksek yargı bir araya gelip, otobüsler bu kadar, başbakan şu olacak, anayasaya şu şu maddeler eklenecek, orduda şu isimler, poliste bu isimler şeklinde mi karar verecek ? Ülkeyi bu adamlar mı yönetecek ?

2003'de açılmış bir davana 2010 yılında mı sonuçlanır ?

Şu durumda otobüs fiyatları 90 kuruşa indi ama transfer kaldırıldığı için normalden daha fazla masraf olmaya başladı insanlara. Özellikle uzun mesafeye giden insanlar ve transfer kullananlar için otobüs artık lüks. Transfer için de dava açmış birileri, inşallah 2015 yılında falan o davanın sonuçlandığı günleri de görürüz.

Yapılması gereken transferlerde alınan 50 kuruşun kaldırımasıydı aslında. Bu hakkatten saçma sapan bir uygulama ve vatandaşın cebine el uzatmaktan başka bir şey değil. Birileride çıkıp madem öyle işte böyle mi demek istiyor Büyükşehir'e anlamadım.

Ama sonuçta değişen bir şey yok. Müslümana gavur eziyeti yapmak deyimini yaşamaya başladık sabahları işe giderken ve akşamları işten dönerken. Azaltılan metro seferleri de üzerine tuz biber oldu. Araba alın, benzin tüketin, devlete vergi kazandırın diyorlar sanırım yada yürüyün, koşun, sağlıklı ve fit kalın da demek istiyor olabilirler :)

Sonuçta Belediye ile yargının çekişmesi sonucunda öyle bir karar ortaya çıktı ki insanlara resmen eziyet ediliyor. İnsanın aklına ister istemez "İyi de bizim suçumuz ne?" sorusu geliyor.

Çözüm aslında basit gibi, yargıyı özelleştiricez ve belediyeyi insanlara daha saygılı ve söz dinler hale getiricez. Pratik bir çözüm :)

Yoksa dün gece bir otobüs dolusu insan ayakta duracak iğne kadar bile yer olmadığı halde halen kalkış saati gelmedi diye bekleyen otobüsün içinde belediyeyi basalım diye bağırmaya başlamıştı. Gidişat bunun gösteriyor...

0 yorum:

Yorum Gönder