Kenarda Yaşam

Last Sipahi isimli şahsın deli ama bir o kadar da enteresan beyninden dökülenler. Paylaşmak güzeldir, özellikle ucunda ölüm varsa.



1995 yılında mp3 ile tanışmamdan sonra ilk mp3 çalar olarak piyasada bulabildiğim program winamp olmuştu. Benim o zamanlar kullandığım gariban 486 dx2/66 makinemde bile, iyi kötü mp3 çalabiliyordu. O zamandan bu zamana artık bilgisayarların standart programlarından biri oldu winamp.

Yapımcısı Nullsoft programın haklarını AOL'e sattı, adamlar böylece zengin oldular :) 2,3 ve 5 isimli 3 farklı versiyon sürüldü piyasaya. Her versiyon programı büyüttü, yeni özellikler ekledi. Bazı profesyonel özellikleri paralı hale getirdi. Ben winamp kullanırken bazı basi işlemler için halen 3. parti programlar kullanmak durumda kalıyordum. Mesela internet radyosundan birşeyler dinlerken bu yayını kayıt etmek için goldwave yada mp3lerin bitratelerinini düşürmek için mp3 converter yazılımlarına ihtiyaç oluyordu.

Winamp tek başına bir çözüm olarak yetmiyordu ve boşu boşuna dünya kadar yer işgal ediyordu..Taki AIMP'i görünceye kadar...

Sadece 6 mb ve 6mb ile sunduğu özellikler ile winamp'i silmemi sağladı. Yukarda yazdığım gibi, online yayını silme, dosyaların tiplerini yada bit oranlarını değiştirme, dinamik çalma listeleri, az kaynak tüketimi gibi pek çok güzel özelliği var. Ayrıca tamamen beleş! Yeni gözdemiz AIMP.

0 yorum:

Yorum Gönder