Kenarda Yaşam

Last Sipahi isimli şahsın deli ama bir o kadar da enteresan beyninden dökülenler. Paylaşmak güzeldir, özellikle ucunda ölüm varsa.

Yıllardır istemeye istemeye kullandığım, işim gereği de bir türlü kopamadığım bu MS en sonunda ve yine yapacağını yaptı. Live! Space'imi o kadar kullanışsız hale getirdiki artık içimden orayı açıp da bir şeyler yazasım bile gelmiyordu. Artık yazılarıma burada devam etme kararı aldım ben de.

Microsoft'un Klasik Berbat Etme Prosedürü

1. Çok orjinal ve kimsenin aklına gelmemiş bir fikir bulunur.
2. Bu fikir minimal ölçülerde ve kimseyi zorlamayacak bir projeye çevrilir ve insanların beğenisine sunulur.
3. Proje çok tutar ve insanlar kullanmaya başlarlar.
4. Proje popülerleştikçe yeni ve anlamsız özellikler eklenmeye başlanır.
5. Bu özellikler ürünün kendisini kat ve kat aşar.
6. Ürün orjinal özelliğini kaybeder ve eklentileriyle şişmiş, kullanılamaz, hantal bir yapıya bürünür.
7. Ve son :)

Malesef yıllardır olup biten bu ve bu adamlar bu yönde kendilerine bir ders çıkarabilmiş değiller. En bariz örnek Msn Messenger'ın ilk versiyonu 4mb iken şu ankini sistem tablasından çift tıklama ile bile 5 saniyede çağırabiliyoruz. Yada www.microsoft.com adresine gidip bilgi edinmek istediğiniz herhangi bir konuda bir arama yapın. Bakalım aradığınıza ulaşabilecek misiniz...

Kopamıyorum, evet, iş gereği... Şimdiye kadar çalıştığım her yer MS teknolojisi kullanıyordu. Bundan sonra da sanırım böyle gidecek. Yinede hayırlı bir işe vesile oldu ve burayı açmamı sağladı. Vatana ve millete hayırlı olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder